Skip til hoved indholdet
OBS! Tryk her for at se aktuelle Corona testcentre

Der skal betales registreringsafgift for alle biler og andre motorkøretøjer i Danmark

Alle personbiler, motorcykler og andre motorkøretøjer skal som udgangspunkt registreres i Motorregistret. Der skal i de fleste tilfælde betales en afgift inden registreringen kan gennemføres - kort og godt kaldet registreringsafgift.

Desuden skal der løbende betales enten vægtafgift, grøn ejerafgift eller CO2-ejerafgift.

 • vægtafgift betales for personbiler, der er indregistreret før 1. juli 1997
 • den grønne ejerafgift betales for personbiler, der er indregistreret 1. juli 1997 eller senere, og for varebiler, registreret den 18. marts 2009 eller derefter
 • CO2-ejerafgift betales for person- og varebiler, der er indregistreret første gang den 1. juli 2021 eller senere.

Registreringsafgift betales i forbindelse med:

 • første registrering
 • overgang fra afgiftsfri til afgiftspligtig brug (fx fra diplomatkøretøj)
 • ombygning og reparation, hvor den sker ID-tab (fx hvis du sætter en større motor i).

Læs mere:

Registreringsafgiften på nye personbiler er normalt indregnet i købsprisen. Afgiften er 85 pct. af de første 202.200 kr. og 150 pct. af resten (2021). Afgiften beregnes af køretøjets værdi inklusive moms og avance, men uden registreringsafgift.

Du skal som udgangspunkt betale registreringsafgift af indførte biler og motorcykler - både nye og brugte. Det gælder uanset, om køretøjet kommer fra et EU-land eller fra andre lande. Registreringsafgiften af importerede biler er som en tommelfingerregel ca. 55 - 60 pct. af markedsprisen her i landet for det samme køretøj (dvs. hvad en bilforhandler ville kunne sælge bilen for i Danmark) . Alle køretøjer skal oprettes i Motorregistret ved importen. For brugte sker det ved det udvidede registreringssyn, som køretøjet skal igennem.

Hvis du køber et brugt køretøj med nummerplader (hvor registreringsafgiften er betalt), skal køretøjet omregistreres til dig. Du kan som (ny) ejer selv foretage omregistreringen/ ejerskiftet i Motorregisteret.

Du kan også omregistrere i appen Ejerskifte, hvis du omregistrerer i forbindelse med købet. Både køber og sælger skal nemlig logge ind i appen.

Det er kun den person, der fremover skal stå som køretøjets primære ejer, der kan omregistrere i Motorregistret.

Det koster 340 kr., hvis du selv omregistrerer i Motorregistret, 340 kr. i appen Ejerskifte og 380 kr. hos en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner + betaling for personlig betjening. Hos Motorstyrelsen koster personlig betjening 200 kr., og hos nummerpladeoperatørerne kan det variere.

Fuldmagt

Hvis du kommer på vegne af en anden, skal du også have en fuldmagt med.

For nye motorcykler er afgiften 0 kr. af de første 10.500 kr. af afgiftsværdien, 85 pct. af afgiftsværdien mellem 10.500-63.800 kr. og 150 pct. af resten (2021).

For brugte motorcykler beregnes afgiften på samme måde som for nye motorcykler. Afgiften nedsættes med samme procentdel, som motorcyklens værdi inklusive afgift er ændret til, sammenholdt med en tilsvarende motorcykel, der er afgiftsberigtiget som ny.

For autocampere betales registreringsafgift, som for almindelige personbiler, men grundlaget for afgiftsberegningen er uden udgiften til campingindretningen. Afgiften er 85 pct. af værdien op til 202.200 kr. og 150 pct. af resten (2021). Afgiften skal dog mindst udgøre 45 pct. af værdien over 12.100 kr. (2021).

For busser til privat brug er afgiften 0 kr. af de første 12.100 kr. af afgiftsværdien og 60 pct. af værdien over 12.100 kr. (2021).

Visse typer af køretøjer er fritaget for afgift på særlige betingelser, fx busser til bestemte formål, eldrevne køretøjer, lastbiler på over fire tons m.m.

For varebiler skal du betale:

 • Biler under fire ton: 0 kr. af de første 63.400 kr. af den afgiftspligtige værdi og 50 pct. af resten (2021).
 • For større vare- og lastbiler: (2,5-4 tons), som enten er åbne eller uden sideruder i venstre side bag førersædet (pick-ups og kassevogne): 0 kr. af de første 38.200 kr. af afgiftsværdien og 30 pct. af resten (2021). Hvis denne type bil vejer over tre tons, kan afgiften dog højst udgøre 56.800 kr. (2021).
 • Lastbiler over fire tons skal der som udgangspunkt ikke betales registreringsafgift af.

Vægtafgift opkræves for personbiler, der er registreret første gang før 1. juli 1997, og for varebiler, der er registreret før 18. marts 2009. For person- og varebiler registreret mellem 1. juli 1997 og 30 juni 2021 opkræver Motorstyrelsen grøn ejerafgift. For person- og varebiler indregistreret første gang den 1. juli 2021 eller senere opkræves CO2-ejerafgift. 

For almindelige personbiler, der kører på diesel eller gas, er vægtafgiften ca. 50 pct. højere. Det er den såkaldte udligningsafgift, der lægges oveni.

Du skal som ejer af en personbil på diesel eller en ny dieselvarebil uden partikelfilter betale partikeludledningsafgift på 1.000 kr. årligt. Du kan blive fri for at betale afgiften, hvis du får eftermonteret et partikelfilter. Når partikelfilteret er monteret, skal bilen synes, før afgiften frafalder. Filteret skal leve op til de gældende regler.

Alle nye personbiler skal have et energimærke i forruden med bilens benzinforbrug.

Du kan på Trafik- og Byggestyrelsens side Bilviden.dk finde en liste over brændstofforbrug og CO2-udslip over alle bilmodeller på det danske marked fra 1997 og til i dag.

Når du har købt brugt bil og skal have bilen registreret i dit navn i Motorregistret, hos en nummerpladeoperatør eller i en af Motorstyrelsens ekspeditioner, skal du medbringe:

 • bilens seneste registreringsattest
 • oplysninger om et forsikringsselskab, der er online eller et forsikringsbevis
 • billedlegitimation
 • evt. fuldmagt, hvis du kommer på vegne af en anden.
Skrevet af Motorstyrelsen